Bravčové karé (120g) dusené v omáčke z arašidov, peruánskych farebných papričiek, žltej cibule, cesnaku a korení. Podáva sa s bielou ryžou a so sladkým zemiakom. (5)
Chaufa de hongos
(350g)
(čítajte: čaufa de ongos)
Peruánsko - čínske rizoto pripravené z nakrájaných kúskov šampiňónov a hlivy ustricovej zmiešaných na panvici s ryžou, kukuricou, kúskami papriky, čínskej cibuľky s sójovými výhonkami, zázvorom, omeletou a sezamovým olejom. (3,6,11)
7,50 €
ŠPECIALITA NA UTOROK: Lomo saltado
(350g)
(čítajte: lomo saltado)
Šťavnaté kúsky hovädzej roštenky (100g) zmiešané s osmaženou červenou cibuľou, paradajkami, koriandrom, červeným octom a sójovej omáčky. Spája peruánsku kuchyňu s čínskou. Podáva sa s ryžou a hranolkami. (6)
8,90 €
ŠPECIALITA NA STREDU: Arroz tapado
(350g)
(čítajte: aŕos tapado)
Plnku z mletého hovädzieho a bravčového mäsa (120g) s trochou hrozienok, olivy a arašidy ochutenú peruánskymi koreninami nájdete medzi dvoma vrstvami chutnej ryže. Podáva sa so šalátom s „vinagretou“, volským okom a peruánskou pikantnou omáčkou. (3,5,9)
8,50 €
ŠPECIALITA NA ŠTVRTOK: Ají de gallina
(350g)
(achi de gajina)
Smotanová omáčka zo žltých peruánskych papričiek, zmiešaná s kúskami trhaného vareného kuraťa (130g). Podáva sa s bielou ryžou a s plátkami vysmážaných zemiakov. Omáčka posýpaná parmezánom je ozdobená olivami a plátkom vareného vajíčka. (3,7)
8,50 €
ŠPECIALITA NA PIATOK: Bistec a lo pobre
(350g)
(čítajte: bistek a lo pobre)
Klasika z peruánskej gastronómie. Hovädzia roštenka (100g) pripravená na platni. Podáva sa s ryžou, hranolkami, vysmážaným banánom, volským okom a s domácou pikantnou omáčkou z peruánskych papričiek. (3,9)
8,90 €