Ceviche je jedným z najreprezentatívnejších jedál z Peru, je to peruánske národné jedlo. Pripravuje sa z kúskov čerstvej surovej morskej tresky (150 g), marinovanej v omáčke z limetiek, peruánskych pikantných papričiek, soli, korenia a zjemnené smotanou. Posypaná je čerstvým nadrobno pokrájaným koriandrom a červenou cibuľou, pokrájanou na tenké prúžky. Podáva sa so sladkým zemiakom a kukuricou. (4,7,9)
Pescado a la plancha
(350g)
(čítajte: peskado a la planča)
Filet z morskej tresky na platni (150 g) marinovaný olivovým olejom a tymiánom . Podáva sa s ryžou a so šalátom “ensalada de palta”, z čerstvej zeleniny: avokáda, ľadového šalátu, uhorky, paradajok, červenej cibule a s domácim dresingom vinagreta. (3,4,7,10)
17,90 €
Risoto de quinua con salmón
(350g)
(čítajte: risoto de kinua kon salmon)
Losos (150 g) pripravený na platni, podáva sa s rizotom z quinui. Quinua je rastlina z Ánd, známa z čias Inkov, je plná bielkovín, avšak neobsahuje lepok ani cholesterol. Quinua sa uvarí, ochutí sa cibuľou, peruánskymi papričkami ají panca, cesnakom a maslom, zahustí sa smotanou. Vôňu tomuto jedlu pridáva biele víno a parmezán. (4,7)
19,60 €