Ceviche je jedným z najreprezentatívnejších jedál z Peru, je to peruánske národné jedlo. Pripravuje sa z kúskov čerstvej surovej morskej tresky (120 g), marinovaných v omáčke z limetiek, peruánskych pikantných papričiek, soli, korenia a tošky smotany. Aromatizované je čerstvým nadrobno pokrájaným koriandrom a červenou cibuľou, pokrájanou na tenké prúžky. Podáva sa so sladkým zemiakom a kukuricou. 4,7
Risoto de quinua con salmón
350 g
(Rizoto de kínua kon salmon)
Losos (150 g) pripravený na platni, podáva sa rizotom z quinui. Quinua je rastlina z Ánd, známa z čias Inkov, pripravuje sa ako obilnina, je plná bielkovín, avšak neobsahuje lepok ani cholesterol. Quinua sa uvarí, ochutí sa cibuľou, peruánskymi papričkami ají panca, cesnakom a maslom, zahustí sa smotanou. Vôňu tomuto jedlu pridáva biele víno a parmezán. 4,7
15,90 €
Pescado a la plancha
350 g
(čítajte: Peskado a la planča)
Filé z morskej tresky na platni (150 g) marinovaej olivovým olejom a timiánom . Podáva sa s ryžou a so šalátom “ensalada de palta”, z čerstvej zeleniny: avokáda, hlávkového šalátu, uhorky, cvikle, paradajok a cibuľky. 4
10,80 €