INFORMÁCIE PRE ALERGIKOV
Pri príprave peruánskeho jedla sú používané prísady, ktore sú označované ako alergény číslami 1 až 14.
V prípade potreby sa spýtajte našich čašníkov o možnosti náhrady, alebo vylúčenia niektorého z alergénov z objednávaného jedla.
Polievky:
Chupe de camarones 2,3,7
Dieta de pollo 1
Sopa criolla 1,3,7
Sopa a la minuta 1
Cazuela de pavo 9
Cestoviny:
Tallarín verde 1,7
Tallarín a la huancaína 1,3,7
Tallarín saltado 1,7
Predjedlá:
Papa a la huancaína 1,3,7
Causa de pollo 3,7
Yuquitas con huancaína 1,3,7
Solterito 7
Predjedlá more:
Cebiche de pescado 4,7
Tiradito de pescado 4,7
Pulpo al olivo 3,7,14
Coctel de camarones 1,2,3,7
Hlavné jedlo:
Lomo saltado 6
Ají de gallina 1,3,7
Chaufa de Pollo 3,6
Bistec a lo pobre 3,7
Chicharrón de pollo 1,3,6,7
Tacu tacu montado 7
Ryby a dary mora – hlavné jedlá:
Arroz con mariscos 3,4,7,14
Jalea Mixta 1,2,3,4,6,7,14
Pescado a lo macho 2,4,7,14
Chicharrón de pescado 1,3,4,6,7
Tacu tacu con salsa de mariscos 2,4,7,14
Chaufa de mariscos 2,4,6,14
Špeciality:
Anticuchos 4
Dezerty:
Banana split 3,7
Crema volteada 3,7
Alfajores 1,3,7
Vegetariánske jedlá:
Saltado de tofu 6
Arroz a la Cubana 3
Tacu tacu 7
Cebiche de champiňones 7
Omáčky:
Červená pikantná 9
Tatárska 3,7
Vinagreta 3,7
Číslovanie alergénov:
1 – obilniny obsahujúce lepok
2 – kôrovce a výrobky z nich
3 – vajcia a výrobky z nich
4 – ryby a výrobky z nich
5 – arašidy a výrobky z nich
6 – sójové zrná a výrobky z nich
7 – mlieko a výrobky z neho vrátane laktózy
8 – orechy: mandle, lieskové, vlašské, makadamové, pekanové, queenslandské a para orechy, kešu, pistácie
9 – zeler a výrobky z neho
10 – horčica a výrobky z nej
11 – sezamové semená a výrobky z nich
12 – oxid siričitý a siričitany
13 – vlčí bôb a výrobky z neho
14 - mäkkýše a výrobky z nich