Jegého 12. Bratislava
Otváracie hodiny:
PONDELOK -ŠTVRTOK
11:00 – 22:00
Kuchyňa: 11:00 -15:00 , 17:00 - 21:00
PIATOK
11:00 – 24:00
Kuchyňa: 11:00 -15:00 , 17:00 - 21:30
SOBOTA
12:00 – 24:00
Kuchyňa do 21:30
NEDEĽA
12:00 – 16:00

PIATOK 17.11.  - ŠTÁTNY SVIATOK,  DENNÉ MENU SA NEPODÁVA.

OTVORÍME O 12:00. Vyberte si prisím z nášho jedálneho lístka.

Rezervácie na čísle 0911756054, 0911756058 (Jégeho 12-Ružinov)

Restaurante Peruano s.r.o,

Prevádzka: CASA INKA Jégeho 12, Bratislava, 0911 756058

Sídlo: Sv. Vincenta 2, Bratislava 821 03,

Zapísná v Obchodnom registeri Okresného súdu Bratislava I,

Vložka číslo: 55202/B,

IČO: 44 477 031, DIČ: 2022705355, IČ DPH: SK2022705355

 

Najdite nas v SME

Peruánske jedlo

Peruánska kuchyňa sa zrodila splynutím domácich chutí a prísad s technikami a zvykmi prinesenými španielskými, talianskými, čínskymi a japonskými prisťahovalcami. Peru je jednou z krajín s najväčším množstvom štandardizovaných národných jedál (je ich takmer 500). Mnohé z používaných prísad pochádzajú z Ameriky. Z dôvodu vývoja dosiahnutého počas predkolumbijského vývoja v Peru sa predpokladá, že väčšina týchto prísad bola pôvodne kultivovaná v Peru a odtiaľto sa ich používanie rozšírilo do do ostatných častí Ameriky. Medzi prísady, ktoré používame a sú menej známe v Európe patria:

Yuca (juka, maniok)

Je koreň, ktorý sa používa rovnako ako zemiaky. Má podobnú chuť, ale sú v nej pozdľžne vlákna.

Camote (Kamote)

Je to hľuza sladkej chuti (sladký zemiak), oranžovej farby, môže sa variť, smažiť alebo piecť.

Palta (Palta, Avokádo)

Palta je plod, ktorý sa používa najmä v rôznych druhoch šalátov a omáčok, alebo sa natiera ako maslo.

Limón (Limón, Citrón, Limetka)

Peruánsky citrón je maličký a veľmi kyslý, do Európy sa priváža odroda ktorá je väčšia a sladšia.

Plátano (Plátano, Banán)

Jeden druh sa používa ako zelenina. Keď je zelený, smaží sa ako chifles (čifles) – plátky tenšie, alebo hrubšie, pripomína čipsy. Keď je zrelý, je sladký dáva sa do pece, alebo sa smaží v tvare plátkov.

Ajíes (Achíes,Papričky)

Ajíes - papričky sú základom peruánskej kuchyne, používajú sa pri príprave väčšiny jedál, ale opatrne, len aby dodali len náznak štipľavej chuti. Podávajú sa vo forme omáčok, aby každý jedol tak štipľavé, ako mu chutí.