OTVÁRACIE HODINY
HORARIO DE ATENCIÓN

PONDELOK / LUNES
11:00 - 22:00 hod.
Kuchyna do 21:00 hod.

UTOROK / MARTES
11:00 - 22:00 hod.
Kuchyna do 21:00 hod.

STREDA / MIÉRCOLES
11:00 - 22:00 hod.
Kuchyna do 21:00 hod.

ŠTVRTOK / JUEVES
11:00 - 22:00 hod.
Kuchyna do 21:00 hod.

PIATOK / VIERNES
11:00 - 22:00 hod.
Kuchyna do 21:00 hod.

SOBOTA / SÁBADO
11:00 - 22:00 hod.
Kuchyna do 21:00 hod.

NEDELA / DOMINGO
11:00 - 16:30 hod.
Kuchyna do 16:00 hod.





OZNAM

Milí hostia,

Vstup do priestorov reštaurácie je obmedzený na maximálne 6 osôb, ale nemôžete vo vnútri priestorov konzumovať, môžete si len jedlo a nápoje objednať a vziať si so sebou.

Ďakujeme za pochopenie.


Môžete si tiež objednať telefonicky na číslach:

+421 911 756058

+421 910 675760

+421 911 711749

+421 908 132426

+421 910 514344

 

Prevádzka CASA INKA     

Jégého 12

821 08 Bratislava

Prevádzkovateľ:

EL FLECHAZO s.r.o

Malá Lúč 60, Lúč na Ostrove, 930 03

Zapísná v Obchodnom registeri Okresného súdu Trnava,

Vložka číslo: 42662/T

IČO: 51 822 407, DIČ: 2120797558

www.moschinoonlineoutlet.com

Najdite nas v SME

Sociálna štruktúra

Ayllu

Spoločensky bola ríša Inkov organirovaná do AYLLUS (Ajlus). Išlo o skupiny rodín, ktoré sa považovali za potomkov istého spoločného predka. Ayllus boli spravované vládcami, ktorým sa hovorilo CURACA (Kuraka). Ľudia z Ayllus vlastnili pôdu, každý člen Ayllu kultivoval pôdu patriacu Ayllu mal ale povinnosť kultivovať pôdu Inku aj pôdu Boha. Božia pôda slúžila na obživu cirkevných hodnostárov. Pôda patriaca Inkovi slúžila na obživu šľachty, vojska a tiež na skladovanie. V Prípade núdze sa používali uskladnené zásoby. Takýmto spôsobom sa predchádzlo hladovaniu.

Mita

MITA boli povinné práce, ktore museli vykonávať občania k verejnému prospechu – ako stavba ciest, akvaduktov, poľnohospodárskych terás, obranných systémov a chrámov.

Chasqui

CHASQUI (Časki) bola pošta Inkov, boli to mládenci trénovaní odmalička na beh na dlhe trate. Nosili správy o tom čo sa udialo v impériu naprieč tisíckami kilometrov ciest. Po určitom čase dobehli na miesto , kde predávali ďalej svoj náklad, ústnu správu alebo quipu ďaľšiemu bežcovi chasqui. Hovorí sa, že takýmto spôsobom dostával Inka v Cuscu ryby z pobrežia. Preto Chasqui museli štartovať od mora, prejsť celé kordiliery až do výšky 3680 metrov nad morom pričom prebehli 200 kilometrov.